Ekim Ayı Erkek Parfüm Önerileri

Ekim ayı sararmış yapraklar ve serinleyen akşamlarla kendisini iyice belli etti. Sonbaharı kışa bağlayan bu büyülü ay, kendisine has bir parfümü hak etmiyor mu sizce de? Ekim ayı erkek parfüm önerilerimizi sıralamadan önce gelin biraz sonbahar parfümlerinin temel özelliklerini anımsayalım.

Yazın sıcaklığı her geçen gün biraz daha azalıyor ve muhtemelen sonbahar için gardırobunuzdaki yazlık kıyafetleri kaldırdınız. Peki yazlık parfümünüzü kullanmaya devam mı ediyorsunuz? Yoksa, orman, toprak, tütün, deri ve vanilya gibi baharatlı veya zengin notalar kullanarak sonbahar gibi kokan veya ihtiyaç duyulan rahatlığı ve şehveti sağlayan bir parfüm mü keşfetmek istersiniz?

Sonbahar Parfümü Sizi Isıtmalı

Sonbahar parfümünüzü seçmeden önce sonbaharın size neler çağrıştırdığını bir düşünün. Sarı yapraklarla dolu caddeler ve kurumuş yaprak kokusunun doğal aroması, çıtır çıtır yanan bir ateşin kokusu, toprak bir yolda yaptığınız yürüyüş, deri çizme ve botlar veya sabah kahvesine eşlik eden tarçınlı kurabiyeler… İçinizi ısıtan baharatlı bir çay ya da yağmurla ıslanan toprağın kokusu… Nasıl, hissedebildiniz değil mi? İşte parfüm seçerken bunu yapmalısınız. Kendinizi o mevsimin, o ayın ve hatta o şehrin içinizde uyandırdığı hislere bırakın, doğru koku sizi bulacaktır.

Odunsu Kokuları Keşfedin

Odunsu koku grubundaki parfümler, ağaç notalarını bazen de çalı ve çimenlerden elde edilen notaları içerir. Bir bitkinin veya bir ağacın herhangi bir parçası olabilir; kabuğu, reçinesi, gövdesi, üzerine yürüyen yosunlar ve kökleri… Sedir, sandal, ud ve çam ağacı bu grubun favori notalarıdır. Ekim ayıyla soğuyan havalara da çok ama çok yakışırlar. Çünkü serinleyen havada daha zor dağılırlar ve teninize sıkı sıkı tutunarak gün boyu güzel kokmanızı sağlarlar.

Topraksı kokular da bu grubun altındadır; yosun, kök, vetiver, paçuli ve meşe yosununu gibi. Toprak kokusuna sahip parfümler sizi yapraklarını dökmüş ve sararmış ağaçlar arasında bir orman gezisine çıkarabilir. Yosun, nem, ağaç ve toprağın hayat veren kokularının arasında aradığınız parfümü bulabilirsiniz.

Oryantal Parfümler ve Sonbaharın Uyumu

Oryantal parfüm grubunun notaları, tütsü, tarçın, zencefil, amber, vanilya, safran ve yasemin gibi sıcak, baharatlı ve egzotik kokulardır. Bu zengin notaları içeren parfümler çok daha kalıcıdır ve serinleyen havalarda teninizle uyum içindedir. Oryantal parfümleri bir kumaşa benzetmek gerekirse bu kesinlikle kadife olur. Rahatlatıcı, sıcak ve sofistike…

Tatlı ve Gurme Kokularla Kışa Hazırlanın

Bu gruba ait parfümler, karamel, bal, tatlı baharatlar, çikolata, rom veya vanilya notalar içerir. Lezzetli ve neredeyse yenilebilir notalar… Tüm bu notalar, sonbahar lezzetleriyle, giysileriyle ve renkleriyle uyum içindedir. Tarçınlı sıcak bir çikolatanın ya da bir salebin size ne hissettirdiğini anımsayın. Ya da… Yağmurlu bir günde evinize dönmüşsünüz ve annenizin demlediği ıhlamur kokusu daha apartmanın girişinde hissediliyor. Çok hoş değil mi?

Ekim Ayı Erkek Parfümü Önerilerimiz

Frequence Serisi E-060 Kodlu Erkek Parfümü

Greyfurt, kişniş ve fesleğenin canlı, zarif üst notalarıyla açılan tam bir sonbahar kokusu: E-060. Kokunun oryantal ve baharatlı ruhunu veren de bu açılış zaten. Zencefil ve kakule ikilisiyle harmanlanan tatlı portakal çiçeği E-060’ın en güzel katmanlarından birini oluşturuyor. Kokunun en erkeksi dokunuşlarını ise zengin ve yoğun tütün, kehribar ve sedir ağacı notaları oluşturuyor. Baharatlı ve sıcacık bir parfüm arıyorsanız onu buldunuz.

Frequence Serisi E-113 Kodlu Erkek Parfümü

Odunsu, baharatlı, çok erkeksi ve çekim alanı oldukça geniş E-113 ile tanışın. Üst notalarda karşınıza portakal ve greyfurt çıkacak ve bu tazelikten güç alan koku, orta notalarda biberin etkisi ile çok daha güçlenecek. Kokunun tabanına yayılan, sedir, paçuli, vetiver notaları ise parfümü olağanüstü bir güçle mühürlüyor ve kalıcılığını garanti altına alıyor. Narenciyeyi biberle ve taze baharatlarla harmanlayan ikonik ve unutulmaz bir parfüm.

Frequence Serisi E-162 Kodlu Erkek Parfümü

Etki alanınızı ve cazibenizi en az ikiye katlayacak bir parfümle karşınızdayız. Son derece maskülen ve girdiği ortama imza atan bir erkek parfümü: E-162. Parfüm, baharatların etkisindeki greyfurt ve bergamot karışımıyla açılış yapıyor. Pembe biber ve tarçını bir araya getirerek parfümün kalbini ısıtıyor. Safran ve vetiverle güçlenen parfüm, deri notalarının etkisiyle zirveye ulaşıyor. Ara ara tarçını da hisseder ve gün boyu taşıyacağınız imza kokunuzun etkisini de gururla taşırsınız.

Frequence Serisi E-203 Kodlu Erkek Parfümü

Loris Parfüm Frequence koleksiyonunun en beğenilen erkek parfümlerinden biri: E-203. Lavantanın dingin, ruhunuzu yatıştıran ve rahatlatıcı notalarıyla açılış yapan parfümün kalbinde muhteşem iris çiçeği notaları ile karşılaşacaksınız. İris çiçeğinin kendine has pudralı ve tertemiz kokusuna eşlik eden amber tohumları, parfümün etkisini de bir anda artırıyor. Vetiver, vanilya, misk ve odunsu notalardan oluşan taban ise doygun ve son derece etkili bir final getiriyor.

Frequence Serisi E-025 Kodlu Erkek Parfümü

Tüm zamanların en ikonik erkek parfümlerinden biri daha: E-025. Neredeyse her mevsimin en beğenilenlerine girse de baharat karışımından dolayı sonbahar aylarına bir başka yakışır. Elma ve bergamot notalarının tazeliği, kakule ve vetiverin zarafetiyle bir araya gelerek gerçek bir cazibe iksirine dönüşüyorlar. Stilini parfümüyle birleştiren ve yılın her ayında farklı bir etki yaratmayı seven modern erkeklerin klasik kokusu.