Çiçek Notalarıyla Erkek Parfümleri

Herhangi bir mağazada tasarımıyla, adıyla ya da fiyatıyla ilginizi çeken bir parfüm görebilir ve denediğinizde sizin kokunuz olduğuna karar verebilirsiniz. Ancak bu her zaman aynı parfümü kullanmanız gerektiği anlamına gelmez. Çünkü parfümlerin sadece sizde yarattığı etki değil aynı zamanda çevrenizde yarattığınız etkisi de önemlidir. Başkaları tarafından beğenilmediğini düşündüğünüz parfümleri kullanmaya devam etmek istemeyeceğiniz gibi bulunduğunuz ortamda kokunuz ile iz bırakamadığınızı hissettiğinizde de istemeyeceksiniz.

Parfümlerin notaları, koku aileleri, mevsimlere göre uygunluğunu bilmek, denerken fikir edinmenize yardımcı olur ve seçiminizi kolaylaştırır.
Bu yazıda çiçek notalarına göre erkek parfümlerini tanıyacak ve bir sonraki parfüm alışverişinizde kendinize en uygun notaları deneme şansı bulacaksınız.
Parfümlerin cazibe sırları notalarında gizlidir. Bahar gelirken kış parfümünüze veda edip yeni bir bahar kokusu bulmanın zamanı geldi. Günlük tarzınıza uygun olduğu gibi sıcak havalarda bunaltmayan ve ferahlık hissi veren parfümle hayatınızda harikalar yaratmaya devam edebilirsiniz.

Notalarında Çiçeklerin Ağırlıkta Olduğu Erkek Parfümleri

Aslında hemen her parfümün içinde çiçekler vardır. Parfüm uzmanları erkek parfümlerinde çiçekleri öne çıkarmayıp, baharatların, odunsu notaların ve tütsülü kokuların arasına gizlerler. Çiçek demetini andıran parfümler genellikle kadınlara atfedilse de havaların ısınmasıyla birlikte fresh parfümlerde ağırlık verilebilir.


Erkek parfümlerinde en çok kullanılan çiçekler sardunya ve neroli olarak biliniyor. Yeşil, ferah ve canlı bir koku için parfüm tarihi boyunca kullanılan bu iki nota dışında, gül, yasemin, sümbülteber, müge, iris, lavanta gül ve yasemin kokuları da popülerliğini koruyor. Gelin sizin için en uygun olacak çiçek notalarının arasında şöyle bir dolaşalım.

Notaları Arasında Gül Olan Erkek Parfümleri

Eğer maskülen bir erkek parfümü arıyorsanız açılışında varlığını hissettirmeyen ama gül notası ile size cazibe katan bir parfüm deneyebilirsiniz. Gül notası eskiden, parfümeride kadınsı bir bileşen olarak görülüyordu, ancak son zamanlarda bu sınırlar kalktı. Size önereceğimiz ilk parfüm Loris Frequence Serisi E-222 Erkek Parfümü, siyah gülün tüm cazibesiyle salındığı etkili bir parfümdür. Pembe biberler ve vanilyanın birlikte oluşturduğu ılık koridor, harika bir gül bahçesine açılır. Gül, oryantal, kehribar ve miskin buluşmasıyla kusursuz bir erkek kokusu ortaya çıktı. İçinde Ortadoğu rüzgârı barındırıyor ve bu da ona nefes kesen bir çekicilik katıyor. Mistik duyguları uyandıran şipreli çiçekli-balzamik ailenin lüks erkek kokusu olarak tanımlanabilir.

Notalarında gül içeren bir diğer erkek parfümü de Loris Frequence Serisi E-310 Erkek Parfümü’dür. Bu parfüm gül saklı Loris klasiklerinden biridir. Gül dışında, mandalina, labdanum ve silhat bulunan parfümde ud ağacının dokunuşu parfüme odunsu hava kazandırmıştır.

Notaları Arasında Yasemin Olan Erkek Parfümleri

Yasemin, modern parfümlerin en sevilen çiçeklerden biridir. İlk bakışta çok masum görünseler de yasemin çiçeği aslında iddialı kokulardır. Notalarında yasemin olan erkek parfümü önerimiz Loris Frequence Serisi E-231 Erkek Parfümü’dür.
Yasemine deniz notaları, greyfurt özü ve defne yaprağının eşlik ettiği Frequence E-231 Erkek Parfümü, canlandırıcı ve aynı zamanda ferahlatıcı aromasıyla mutluluk saçarken, bağımlılık yaratır. Zengin nota piramidinin arasındaki yasemin ışıldarken, ahşap, paçuli, meşe yosunu ve amber kokuya derinlik katar.

Yasemin çiçeği notası içeren diğer önerimiz Loris Frequence Serisi E-170 Erkek Parfümü’dür. E-170, yaseminin sihirli güzelliğinin etkisinde, çiçeksi notaların egemenliğinde bir parfümdür. Üst notalarda bergamot, limon, mandalina ve portakal çiçeği; orta notalarda sedir ve tonka fasulyesi, alt notalarda esmer amber içermektedir. Tutkulu erkeklerin değişmez parfümlerinden biridir.

Notaları Arasında Lavanta Olan Erkek Parfümleri

Lavanta ile ilgili araştırmalar bu özel notanın sinir sistemini gevşetmeye ve ruh halini dinginleştirmeye yardımcı olabileceğini gösterir. Rahatlatıcı özellikleri ve hoş aroması nedeniyle lavanta hem erkek hem de kadın parfümlerinde vazgeçilmez bir notadır. Lavanta içeren ilk parfüm önerimiz Loris Frequence Serisi E-048 Erkek Parfümü’dür. Tazelik, ferahlık ve aynı zamanda cazibe peşindeyseniz, E-048 ile tanışmalısınız. Lavanta etkisindeki bu özel karışım, odunsu notalardan da güç alır. Üst notalarda lavanta, kişniş, nane, biberiye; orta notalarda yasemin, sardunya, sandal ağacı; alt notalarda musk, amber, sandal ağacı, sedir ağacı var. Doygun, kalıcı ve etkileyici bir parfüm arıyorsanız mutlaka denemelisiniz.


Girdiğiniz ortamlara imza atmaya hazırsanız Loris Frequence Serisi E-108 Erkek Parfümü’nü denemelisiniz. Güçlü, maskülen ve sofistike erkeğin vazgeçilmez kokusu olarak tanımladığımız E-108, lavanta kokusuyla tazeliği ve ferahlığı çağrıştırıyor. Üst notalarda lavanta, nane, elma, greyfurt; orta notalarda adaçayı, yasemin; alt notalarda paçuli ve sedir var.

Notaları Arasında İris Olan Erkek Parfümleri

Süsen olarak da bildiğiniz iris çiçeği, içinde olduğu her parfüme güzellik, cazibe kesinlikle güçlü bir karakter veriyor. Loris Frequence Serisi E-114 Erkek Parfümü içindeki iris rüzgârı, Frenk üzümünün ardında gizlidir ve hemen hissedilmez. Saatler geçtikçe Frenk üzümünün yatıştırıcı etkisi ve sedirin sıcaklığına ulaşırsınız. Üst notalarda Frenk üzümüne ek olarak kasnı otu, bergamot ve karpuz; orta notalarda manolya, zambak ve karanfil; alt notalarda sedir, vetiver, tütün var. Çok gizemli, çok akılda kalıcı bir parfümdür.


Son önerimiz de notalarında iris çiçeği olan erkek parfümü Loris Frequence Serisi E-227 Erkek Parfümü’dür. Oryantal notaların kendine özgü karanlıklarında iris çiçeği hissedilir. İris çiçeği amber, tobacco ve rom ile buluşur. Kokunun temelinde Guaïac ağacı, benzoin ve tonka fasulyesi salnırı. Notalarındaki iris çiçeği ile unutulmaz kokuya sahip olan E-227 erkek parfümünü mutlaka deneyin.