2020 Erkek Parfümü Tavsiyeleri

Günümüz erkekleri artık kullandıkları parfümün izlenimleri için önem taşıdığını gayet iyi biliyorlar. Bu sebeple de parfüm seçimine çok daha özen gösteriyorlar. Bir zamanlar büyüklerimiz kendilerine hangi parfüm hediye edilirse veya hangi parfüm moda ise onu kullanıyorlardı. Piyasada herkesin kullanımına uygun birkaç koku vardı ve neredeyse tüm erkekler bu kokuları kullanıyorlardı. Ama bugünün erkeği kendi beğenilerinin peşinden gidiyor ve bol bol seçeneği var. 2020 erkek parfümü tavsiyeleri yazımızda size beğenilerinize uygun parfümler hakkında biraz tüyo verelim mi?

En İyi Erkek Parfümü Size En Yakışandır

Parfüm uzmanları parfümün insanları tarif etmekte büyük önem taşıdığını her fırsatta söylüyorlar. Giydikleriniz, tarzınız ve kokunuz sizinle ilgili ilk izlenimi ortaya koyuyor. Çok güzel giyinmiş olabilirsiniz ama kaba saba hareketler ilk izleniminizi etkiler. Çok iyi bir stile sahip olabilirsiniz ama kötü bir koku tüm izlenimi yerle bir eder. Peki sizin için doğru erkek parfümünü nasıl bulacaksınız. Tek bir yanıtı var: Tabii ki koklayarak. İsterseniz bilgilerinizi biraz tazeleyerek başlayalım konuya ne dersiniz?

Erkek Parfüm Çeşitleri

Bir mağazaya gittiğinizde eğer parfümlerle ilgili hiçbir fikriniz yoksa şu soruların yanıtlarını da bulamazsınız. Neden bazıları daha yoğun kokuyor? Neden bazı parfümler daha pahalı? Temel nota ne demek? Kalp notasından ne kast ediliyor? Beyler bu konuda biraz bilgi edinin ki, kendinize has parfümün izlerini daha kolay sürebilin. Bu gibi bilgileri Loris Blog’da bol bol bulacaksınız. Fakat gelin sizinle parfüm seçerken kendinize sormanız gereken bir kaç soruyu yanıtlayalım, seçiminizi öyle yapın.

1. Parfümünüzden ne bekliyorsunuz?

İnsan parfümden ne bekler mi dediniz yoksa! Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz. Mutlaka bir beklentiniz var. Dikkat çekmek mi istiyorsunuz? Daha taze ve sportif hissetmek mi yoksa? Kendinizi çok ciddi buluyorsunuz da biraz sempatik ve neşeli bir parfümle denge kurmak mı istiyorsunuz? Hafif bir narenciye kokusu sizi biraz neşelendirebilir. İş ortamında kokunuzla ciddiyetinize ciddiyet katmak istiyorsanız, baharat ve odunsu notalarla demlenmiş kokuları denemenizi tavsiye ederiz. Koku seçerken bile insanın bir amacı, hedefi olmalı bunu unutmayın.

2. Parfümünüzün kalıcılığı nasıl olsun?

Parfüm sektörünün bir kuralı vardır. Kullanılan malzemelerin konsantrasyonu ne kadar yüksek olursa maliyetler de yükselir. Eau de cologne, Eau de toilette ve Eau de parfüm şeklinde üç sınıfa ayrılan parfümlerin içinde en yoğun esansa sahip olanlar Eau de parfüm olanlardır. Bu yüksek esans onları daha maliyetli yapar fakat kalıcılıkları daha uzun sürer ve bazı beyler sadece Eau de parfüm tercih ederler. Kendi kendinize bu kararı da verin.

3. Hangi koku ailesi size daha uygun?

Parfümlerin dünyasında birçok koku grubu var. Narenciye kokular daha fresh, baharatlı kokular biraz daha ağırlar. Hangisinin size daha uygun olduğunu anlamak için koklamaktan başka çareniz yok! İlla birini seçmeniz mi gerekiyor? Kesinlikle hayır. Gün içinde bir parfümünüz, akşam alacağınız duş sonrası dışarı çıkarken kullandığınız başka bir parfüm, hatta mevsimden mevsime değişen parfümleriniz de olabilir. Tavsiyemiz gündüz veya yaz için hafif, taze bir koku, bir kış gecesi için daha seksi, daha koyu bir parfüm olabilir.

4. Üst notalar, kalp notalar nedir?

Üst notalar, ilk püskürtme yaptığınızda kokladığınız en hafif ve en uçucu bileşenlerdir. Orta notalara aynı zamanda kalp notaları da denir ve onlar kokuların ana karakteridir. Temel notalar ise kokunun cilt üzerinde daha uzun süre dayanmasını sağlayacak arka plan bileşenleridir. Bu minik bilgi ile parfüm alırken daha doğru soruları sorabilirsiniz. İşte temel bilgi konusunu hallettik bile. Bu yazıya başlarken unutmuş olabileceğiniz birkaç bilgiyi cebimize koyalım ve Loris Parfüm uzmanlarının 2020 erkek parfüm önerilerine bir göz atalım. Bakalım içlerinde sizin için imza koku olacak bir parfüm var mı?

Odunsu Bir Parfüme Ne Dersiniz?

Loris Parfüm Frequence Serisi E-019 kodlu açık parfüm

Odunsu kokular beylerin öncelikli tercihlerinin arasında yer alışıyor ve laf aramızda onlara da çok yakışıyor. Frequence serisi E-019 hemen her cilt tipine uygun ve denenmesi gereken bir parfüm. İçinde parfümün karakterini ortaya koyan gül notaları bulacaksınız. Fakat gül notaları vetiver ve sedirin etkisi altında bambaşka bir etkiye bürünüyor. Miskle güçlenen bu özel karışım, sedirden aldığı odunsu doygun etkiyi teninize başarıyla ulaştırıyor.

Baharat Etkisinde Odunsu Bir Seçenek

Loris Parfüm Frequence Serisi E-022 kodlu açık parfüm

Loris Parfüm’ün bol çeşitli Frequence koleksiyonunda yine bir odunsu parfüm fakat bu kez baharat etkisinde ve oryantal. Bu da onu gizemli ve kalıcı hale getiriyor. Kış ayları için şahane bir seçim olabilir. Limon, pralin, tarçın, kakule ve amber gibi zengin notaların uyumuyla ortaya nefis bir erkek parfümü çıkıyor. Limonun serinliği, tarçının tadı, pralinin yumuşaklığı…E-022 denenecekler listesinde olmalı

Aromatik Parfümlerin Tılsımı

Loris Parfüm Frequence Serisi E-082 kodlu açık parfüm

Loris Parfüm Frequence koleksiyonunun en beğenilenlerinden biri olan Frequence serisi E-082 , aromatik yapısıyla erkeklerin tenine çok yakışıyor. Vanilya, kakule, adaçayı, ananas ve sedirden oluşan müthiş koku piramidinin notaların karakterlerini alıp yepyeni bir karaktere dönüştürüyor. Vanilyanın yumuşaklığı, adaçayının aroması, ananasın sulu ve enerjik yapısı ve sedirin güçlü etkisiyle E-082 tam bir tılsım.

Odunsu Fakat Yine Baharatlı…

Loris Parfüm Frequence Serisi E-138 kodlu açık parfüm

Frequence serisinden bir başka odunsu parfüm de E-138 ve bu kez içinde bambaşka baharatların dokunuşu var. Kakule, sedir, kimyon, vetiver ve lavantadan oluşan koku piramidindeki denge, sizi de ılık fakat güçlü bir ahenkle bütünleyecek. E-138 ’in lavantalı yanı dinginlik ve rahatlama getirirken, kakule ve kimyonun baharatlı dokunuşu ile içiniz kıpır kıpır olacak. Sedir her zamanki derinliğiyle parfümü sarıyor ve emin olun sizi de etkisi altına alacak.

Kaşmirin Etkisinde Odunsu Bir Koku

Loris Parfüm Frequence Serisi E-139 kodlu açık parfüm

Sürprizli ve nefis bir odunsu koku daha. Denemenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz E-139 , vetiver, kaşmir, selvi, ağaç ve misk etkisinde… Her biri birbirinden güçlü olan bu notaların beraberce oluşturdukları odunsu E-139, kalıcı, etkileyici ve kesinlikle vazgeçilmez bir duygu ortaya koyuyor. Onu kullananların tutkuyla E-139 istemelerinin nedeni de işte bu!

Günün Her Saatine Uygun Parfüm

Loris Parfüm Frequence Serisi E-197 kodlu açık parfüm

Amber, yeşil çay, misk ve oud ağacının karışımı olan E-197, erkeklerin göz bebeği olan parfümlerimizden biri. Kalıcılık açısından teninizi ve ruhunuzu doyuran bir etki ile karşılaşacaksınız. İlk sıktığınızda yeşil çayın nefesini duyacağınız bu enfes kokunun temelindeki güçlü notalar onu erkekler için vazgeçilmez parfümlerden biri haline getiriyor. Günün her saati hissedeceğiniz güçlü ve erkeksi bir karışım.

Kadınların En Beğendiği Erkek Kokularından Biri

Loris Parfüm Frequence Serisi E-219 kodlu açık parfüm

Erkek kokularının da kadın kokularının da ortak bir özelliği var. Partnerinizin içine işleyecek ve sizi etkileyici kılacak koku sizin için de çok güzel koku değil mi? Erkek kokularımız içinde özel bir yeri olan Frequence serisi E-219 kadınların da bol bol puan verdikleri bir koku. Bergamot, kavun, sedir, misk ve vetiver etkisindeki E-219, bergamottan fresh bir hava, kavundan tatlı ve sulu bir etki, vetiver, misk ve sedirden ise güç alıyor. Denemeye ne dersiniz?

Etkileyici, Kalıcı ve Güçlü Bir Erkek Kokusu

Loris Parfüm Frequence Serisi E-220 kodlu açık parfüm

Greyfurt, lavanta, biber, sedir ve vetiver notalarını bir araya getiren E-220, 2019 yılındaki popülaritesini kesinlikle 2020’de de devam ettirecek. Greyfurt parfüme gençlik iksiri katarken lavanta onu dinginleştiriyor. Biber notalarının özgün ve keskin dokusu, vetiverle yumuşuyor. Sedir ise yine dip nota olarak parfümü kucaklıyor. E-220, her erkeğin günün veya yılın bir yerinde kullanmak isteyeceği türden bir parfüm.

Loris Parfüm Frequence Serisi E-225 kodlu açık parfüm

Loris Parfüm Frequence koleksiyonunun en yeni ve trendy kokularından biri olan Frequence serisi E-225 , sıcacık, hareketli ve enerjik bir parfüm olarak dikkat çekiyor. Beyaz ve kara biberlerin hınzır dokunuşlarıyla ısınan bu harika parfümün ısısını bergamotun tazeliği dengeye taşıyor. Son zamanlarda Loris Mağazalarında esen E-225 rüzgarının sebebi de işte bu özel formül. Parfümologunuzdan ısrarla isteyin ve mutlaka deneyin!

Bazıları Yeşil Notalardan Enerji Alır

Loris Parfüm Frequence Serisi E-226 kodlu açık parfüm

Aromatik yeşil olarak adlandırdığımız koku grubunun en yeni parfümü olan E-226 ,Loris Parfüm Frequence koleksiyonuna bir başka değer kattı. Yeşil elma, mandalina, ananas ve kakuleden oluşan koku piramidiyle E-226 ,son derece sürprizli ve enerjinize enerji katacak bir parfüm. Onu denerken gözlerini kapayın ve ruhunuzdaki enerjinin ortaya çıkmasına izin verin, sizi şaşırtabilir!