Sandal ağacında saklı gizem

Kokuların insanlarla ilişkisi, insanlığın tarihi boyunca hep çok güçlü oldu. Sandal ağacı kokusu da bu tarihi ilişkinin en güçlü kokularından biri. Sandal ağacında saklı gizem konulu blog yazımızda, size bu rahatlatıcı ve gizemli kokuyu her yönüyle tanıtmaya çalışacağız.

Sandal ağacı kokusunun yararları

Bilinen tarihi belgelere göre sandal ağacı 4000 yıldır insanlığın yararına kullanılıyor. Geleneksel Hint ve Çin tıbbında sandal ağacı yağı, soğuk algınlığı, sindirim sorunları, idrar yolu enfeksiyonları, kas sorunları ve hatta zihinsel bozuklukların tedavisine yardımcı olmak için kullanılırmış.

Bu rivayetler araştırılmaya devam ediliyor fakat gelinen noktada yapılan modern çalışmalara göre sandal ağacı kokusu sakinliği teşvik etmek, stres düzeyini düşürmek, kaygı, sinirlilik ve depresyonla mücadele destekleyici bir faktör olarak tanımlanıyor. Sandal ağacı notasının rahatlatıcı, tereyağlı hissi veren sütlü kokusu, daha rahat hissetmenizi sağlıyor, hatta uykusuz kaldığınız gecelerde sizi destekliyor.

İşte tüm bu faydalar sandal ağacı notasının parfüm, oda kokusu, sabun, vücut bakım ürünleri ve mumlarda çok tercih edilen bir nota olması sonucunu getiriyor.

Sandal ağacı notasının özellikleri

Yukarıda da belirttiğimiz gibi sandal ağacı notası, hafif sütlü ve tereyağlı hissi veren, yumuşak, rahatlatıcı bir notadır. Sandal ağacı notasının en ayırt edici özelliklerinden biri, diğer kokuları tamamlayan ve zenginleştiren harika bir alt nota olmasıdır. Zengin ve canlandırıcı kokular üretmek için özellikle meyveli, çiçeksi ve toprak notaları olmak üzere çeşitli orta ve üst notalarla karıştırıldığında harika bir etki oluşturur. Kozmetik endüstrisi bu zengin ve sofistike notayı bu nedenle bol bol kullanır.

Geleneksel koku aileleri (narenciye, çiçek, şipre, odunsu, oryantal) arasında sandal ağacı kokusu odunsu kokular sınıfında yer alır. Bu sınıfın diğer güçlü kokuları arasında

sedir, vetiver, paçuli, çam ve selvi bulunur.

Sandal ağacı ve paçulinin birbirine benzer kokular olduğu söylenebilir. Eğer paçuli kokusunu seviyorsanız muhtemelen sandal ağacı notasını da çok seversiniz. Her iki nota da hafif tatlı ve baharatlı notalarla misk ve topraksı olarak nitelendirilen koku çarkındaki "odunsu kehribar" alt grubunun bir parçasıdır.

Sandal ağacı notasının koku özelliklerini şöyle sıralamak mümkün:

·         Yumuşak odunsu

·         Pürüzsüz ve kremsi

·         Sıcak, zengin ve dünyevi

·         Cazip ve baştan çıkarıcı

·         Tropikal ve egzotik

·         Biraz tatlı ve biraz da baharatlı

Sandal ağacı notası kullanılan parfümlerimiz

Parfüm endüstrisi sandal ağacı notasını ilk zamanlarda erkek kokularında kullandı. Odunsu notaların erkeksi notalar olarak değerlendirilmesi bunun nedeni olabilir. Fakat geldiğimiz noktada sandal ağacı notası, en sevilen kadın parfümlerinin de temel notalarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Sandal ağacını keyifle deneyimleyeceğiniz kadın parfümlerimizi deneyebilirsiniz.

1. K-161 Frequence Parfümü

2. K-233 Frequence Parfümü

3. K-092 Frequence Parfümü

Erkek parfümü olarak ise şu 3 parfümü denemenizi öneririz.

1. E-033 Frequence Parfümü

2. E-130 Frequence Parfümü

3. E-025 Frequence Parfümü

Ortam ve oda kokularında sandal ağacı

Hepinizin yakından takip ettiği gibi Loris Parfüm mağazalarında eşsiz bir oda ve ortam kokusu yelpazesi de var. Dünyanın hemen her yerinde açtığımız mağazalarımızda, parfümlerimize olduğu kadar ortam ve oda kokularımıza da büyük bir ilgi var. Şık şişesi ve bambu çubuklarıyla 120 ml’lik şişelerde satışa sunduğumuz Loris Sandal Ağacı Oda Kokusu, her zaman en çok satılan ve beğenilen ürünlerimizden biri oldu.

430 ml’lik sprey şeklinde ürettiğimiz Loris Sandal Ağacı Sprey Oda ve Kumaş Kokusu’da çamaşırlarınız, döşemeleriniz ve güzel kokmasını istediğiniz tüm kumaş ve ortamlarınız için harika bir seçenek olabilir.

Dünyanın en güzel kokularından biri olan ama alçakgönüllü bir biçimde parfümlerin içinde sessizce yer alan sandal ağacı notası ile tanıştınız. Diliyoruz bu özel koku, sizin de hayatınızda dinginleştirici ve mutluluk verici etkisi ile en güzel şekilde yer alır.