Parfümünüzü Nasıl Uzun Süre Korursunuz?

Loris Parfüm müşterilerinin sıklıkla sordukları sorulardan biri olan parfümün kalıcılığı ve uzun ömürlü olmasının en çok neye bağlı olduğunu biliyor musunuz: Parfümünüzü hangi koşullarda sakladığınıza. Parfümünüzü uzun süre korumak birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekecek. Gelin birlikte bu ipuçlarını birlikte keşfedelim.

Parfümleri Olumsuz Etkileyen Faktörler

Zamanla, bir parfümün bileşenleri zarar görebilir ve favori parfümünüzün ilk andaki gibi kokmadığını düşünebilirsiniz. Evet parfümler de değişime uğrar ve her gün kullandığınız bir parfümde bazen bu değişiklikleri fark etmezsiniz. Bu değişiklikler genellikle üç nedenle ortaya çıkar: Işık, sıcaklık ve oksijen. Işık ve sıcaklık faktörlerini kontrol etmek biraz daha kolayken oksijenle temas biraz daha farklı çözümler gerektirir.

Parfümünüzü Korumak İçin Dikkat Etmeniz Gereken 11 Nokta

  • 1.    Şişeyi kapalı tutun: Parfüm şişesini kapalı tutmak, parfümünüzün oksijenle temas etmesini önler ve böylece zamanla oluşabilecek oksidasyonun önüne geçer. Bu, parfümünüzün özgün kokusunu daha uzun süre muhafaza etmenize yardımcı olur.
  • 2.    Orijinal kutusunda tutun: Parfüm şişenizi çok seviyor ve görmekten hoşlanıyor olabilirsiniz ve bu çok normal. Ama unutmayın ki parfümü orijinal kutusunda tutmak daha iyidir. Ambalaj, doğrudan ışık ve nemden koruma sağlar ve aynı zamanda şişenin sıcaklığını da bir nebze korur.
  • 3.    Karanlık bir yerde saklayın: Parfümlerinizi doğrudan güneş ışığından ve yapay aydınlatmadan uzak, karanlık bir yerde muhafaza etmek önemlidir. Işığa maruz kalan parfümler, içerdikleri moleküllerin bozulmasına neden olabilir ve bu da kokunun değişmesine yol açabilir
  • 4.    Kuru bir yerde saklayın: Nem ve su, parfümlere zarar verebilir ve kimyasal reaksiyonlara neden olarak koku yapısını bozabilir. Bu nedenle, parfümlerinizi nem seviyeleri dalgalanan odalardan uzak tutmalısınız. Eğer yaşadığınız yer nemli ise, bir nem alma cihazı düşünmek faydalı olabilir.
  • 5.    Banyoda saklamaktan kaçının: Banyo, sıcaklık dalgalanmalarına ve yüksek nem seviyelerine maruz kalan bir yerdir. Bu yüzden parfümünüzün yapısını bozabilir ve kokusunu değiştirebilir.
  • 6.    Düşük seviyeli bir raf üzerinde tutun: Parfümleri düşük seviyeli bir rafta saklamak, düşme riskini azaltır. Yüksek bir rafta saklamanız durumunda, düşme durumunda şişenin kırılma riski artar. Parfüm kırıldığında çok uzun sürecek bir koku kalacağını da hesaba katın.
  • 7.    Aşırı sarsmaktan kaçının: Parfümü aşırı sallamak, içinde kabarcıkların oluşmasına ve oksidasyona neden olarak kimyasal bağları bozabilir. Bu da parfümünüzün daha narin notalarını zayıflatabilir.
  • 8.    Seyahatte küçük boy parfüm kullanın: Parfüm kapağını çıkarmak, parfümünüzün bozulma sürecini hızlandırır. Seyahat ederken kendi kokunuzun küçük bir şişesini alarak bu sıkıntıdan kurtulursunuz.