Mevsimlere Göre Parfüm Seçimi

Mevsimlere Göre Parfüm Seçimi

Parfüm seçiminin kişiye özel olması gerektiğini ve bunun sebeplerini daha önceki yazılarımızda pek çok kez vurguladık. Kendinizi özdeşleştirdiğiniz bir parfüm ile iyi hissediyorsanız onu kullanmaya devam edebilirsiniz. Sürekli kullandığı kokuyu değiştirmek istemeyenler, “imza koku”sunun kendilerini çok iyi yansıttığını düşünürler.

Bazıları ise parfüm seçiminde mevsimleri dikkate alır. Mevsimlere göre parfüm seçiminde önemli olan havanın sıcak, soğuk, kuru veya nemli olmasıdır. Konuya bu kez farklı bir yerden bakıp, insanların en sevdikleri mevsimlerde severek kullanabilecekleri kokuları ele alacağız. Mevsimleri kişiliklerle ilişkilendirip hem mevsime hem de kişiliğinize uyan kokuları keşfedeceğiz.

Siz Hangi Mevsimsiniz?

Karakterinizin hangi mevsimi yansıttığını bir düşünün. Bazı insanlar baharı, çiçekleri, güneşli günleri ve ılıman mevsimleri sever. Bazıları uzun sıcak yaz günlerini tercih eder. Bazıları ise sonbahara veya rahatlatıcı kış gecelerine aşıktır. Kısacası herkesin belli sebeplerle sevdiği bir mevsim vardır. Ve seçimimiz kişiliğimiz hakkında çok şey anlatır. Bu yazıyı okurken siz de hangi mevsimin insanı olduğunuzu daha net analiz edebileceksiniz.

Bahar Karakterli İnsanlar

Baharın sizin için neyi sembolize ettiğin bir düşünün. Bahar; doğanın yenilenmesi, çiçeklenmesi ve tazeliği simgeler. Tazelik; ışıltılı bir kişiliğin de habercisidir. Işıltılı kişilikteki insanlar yeni fikirlerle doludur, neşeli, gülmeyi seven ve enerjik oldukları da söylenebilir. Hayatı doğal yaşamayı severler. Yaş alsalar da yaşlanmaları diğerlerine göre daha geç olur çünkü yaşam enerjileri yüksektir. Genellikle rahat, sportif ve doğal bir tarzları vardır.

Bahar aşıkları doğadan ilham alan kokulara ilgi duyarlar. Çiçek aromaları, taze kesilmiş çimen kokusu, yağmur sonrası toprak kokusu, meyveler, aromatik bitkiler ve yeşil notalar bahar mevsiminin kokularıdır. Müge çiçeği, leylak, frezya ve şakayık gibi çiçekler bu mevsimi simgeler. Narenciye kokuları ve çiçekleri bahar kişilikli insanlara çok yakışır. Denemek isteyeceklere önereceğimiz parfümler

Loris Frequence K-045 Kadın Parfümü

Loris Frequence E-003 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-316 Erkek Parfümü

Yaz Karakterli İnsanlar

Günler uzadığında ve ısındığında cildiniz güneşle altın rengine döndüğünde, terasta limonatanın tadını çıkarırken kendinizi çok da iyi hissediyorsunuz değil mi? O zaman bir yaz insanısınız. Yaz; bir enerji kasırgası olduğu için bir an olsun yerinizde duramazsınız. Konfor alanınızdan çıkmayı, hareket etmeyi, seyahat etmeyi, insanları görmeyi, dışarıda eğlenmeyi tercih edersiniz. Bu mevsimin simgesi havadır. Hava kategorisinde kendini bulan insanların ortak özelliği içlerindeki sıcacık şefkat duygusudur. Hassasiyet, alçakgönüllülük ve hayalperestlik özellikleri arasında yer alır. Sanatçı karakterler genellikle bu mevsimden ilham alırlar. Bu mevsimin insanlarında zarafet hissedersiniz. Bu zarafet onlara yazın sıcacık havasını da getirir.

Pudralı kokular, iris, menekşe, mimoza ve şakayık gibi çiçekler bu mevsimin akla gelen ilk notalarıdır. Yaz kişiliklerinin seçtiği kokular güneş ışığından ilham alan ışıltılı kokulardır. Erkekler özellikle odunsu kokuları, tatlı bir yönü de olan yarı oryantal kokuları tercih edebilirler. Önerilen parfümleri aşağıda görebilirsiniz.

Loris Frequence K-041 Kadın Parfümü
Loris Frequence K-048 Kadın Parfümü
Loris Frequence K-100 Kadın Parfümü
Loris Frequence K-141 Kadın Parfümü

Loris Frequence E-114 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-131 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-178 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-224 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-306 Erkek Parfümü

Sonbahar Karakterli İnsanlar

Sonbahar, canlı turuncu, kahverengi ve kırmızı renklerle ilişkilendirilir. Eğer sonbahar kişilikli biriyseniz; sakin, romantik ve yaratıcı olma ihtimaliniz yüksektir. Bununla birlikte ruh haliniz değişimlerle dolu, duygularınız hız treni gibidir. Sonbahar tarz sahibi bir mevsimdir ve kendine özgün tarzıyla birçok insanı da kendine bağlar.

Sakin ve özgün kişilikler olarak tanımlanabilecek olan sonbahar insanları dostane ilişkilere önem verirler. Moda olan şeylerle pek ilgileri yoktur, daha çok kendilerine yakışan tarzlarla ilgilenirler. Bu yönleriyle de birer trend belirleyici oldukları söylenebilir.

Sonbaharın kendine özel sıcak renkleri ve kokusu… Çimenler, yosunlar, bacadan çıkan ateşin kokusu… İşte sonbahar kişilikli insanların sevdikleri kokular bunlardır. Çiçeksi ve tatlı kokular bu mevsimin karakterlerine uzaktır. Yosun karışımlı chypre kokular, odunsu kokular ve baharatlar bu mevsimin karakteristik kokuları arasında yer alır.

Loris Frequence K-183 Kadın Parfümü
Loris Frequence K-250 Kadın Parfümü
Loris Frequence K-254 Kadın Parfümü
Loris Frequence K-259 Kadın Parfümü
Loris Frequence K-273 Kadın Parfümü

Loris Frequence E-019 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-022 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-015 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-060 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-159 Erkek Parfümü

Kış Karakterli İnsanlar

Eğer bir kış insanıysanız; soğukta, sıcak atkınızın ve şapkanızın altında korunarak yürümeyi seviyorsunuz demektir. İyi bir filmi izlerken, sıcak bir içecek eşliğinde battaniyenizin altında dinlenmeyi sevdiğinizi söyleyebiliriz. Kış kesinlikle sizin mevsiminiz! Konfor alanınızdan çok fazla ayrılmayı sevmiyorsunuz. Sizi, sakin bir kişiliğe sahip, içe dönük bir kişi olarak tanımlayabiliriz. Kış insanları ateş kategorisiyle ilgili bir kişilik türünü temsil ederler. Her an değişebilecek bir mizaç, dışa dönüklük ve cazibe onları özetleyen ilk özellikler arasında yer alır. Genellikle baskın karakterler olabilir ve içinde bulundukları grupları yönlendirmek isteyebilirler. Moda olan şeyleri bilirler ama körü körüne moda bağımlısı değillerdir.

Kış karakterli insanlar gurme kokuları, beyaz çiçekleri ve oryantal notaları çok severler. Kış erkeklerinin favori parfümlerinin içinde mutlaka odunsu notalara rastlarsınız. Gurme notalar arasında çikolata, vanilya, karamel ve şekerli notalar öne çıkar. Şehvetli oryantal notalar da bu mevsim karakterlerinin ruhlarını gayet iyi yansıtır ve bu yüzden bolca tercih edilir.

Loris Frequence K-136 Kadın Parfümü
Loris Frequence K-207 Kadın Parfümü
Loris Frequence K-218 Kadın Parfümü
Loris Frequence K-233 Kadın Parfümü
Loris Frequence K-183 Kadın Parfümü

Loris Frequence E-033 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-085 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-113 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-149 Erkek Parfümü
Loris Frequence E-163 Erkek Parfümü