80 Derece Kolonya

80 Derece Kolonya

Kolonyanın Loris ürünleri arasında daima özel ve önemli bir yeri olmuştur. Son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle birlikte kolonya öne çıkan ürünler arasına girdi fakat Loris, kolonya serisine çok uzun yıllardır yatırım yapmayı sürdürüyor. Kolonyanın virüslerle savaşta etkili bir antiseptik olduğu da uzmanların sık sık ifade ettiği konular arasında yer alıyor. Loris Kolonyaları üretildiği ilk günden beri 80 derece kalitesinde üretiliyor.

Kolonya Kullanımı

Herkesin kolonya kullanımı ile ilgili alışkanlıkları farklıdır. Bizim kültürümüzde kolonya her evde mutlaka bulunur. Bir zamanlar, hastanede birini ziyaret etmek istediğimizde elimizde bir şişe kolonya ile giderdik. Kolonyanın antiseptik özelliğinden dolayı hastanın ihtiyaç duyduğu zaman kolonya kullanması düşüncesi geleneğimizde var. Ayrıca hangimiz büyürken eve gelen misafirlere şeker veya çikolata yanında kolonya sunulduğunu görmedik ki?

Büyüklerimizin hafif başı dönse hemen bir kolonya getirmez miydik evin içinde? Türk kültüründe kolonya ferahlama ve rahatlama ile neredeyse eş anlamlı bir sözcüktür. Tıraştan sonra erkeklerin kullandığı, birçok insanın tırnak kesiminin ardından el hijyeni sağlamak için kullandığı, otobüslerde muavinlerin mutlaka dağıttığı, birçok restoranda ıslak mendil değil kolonyalı mendil sunulan bir ülkede, kolonya çeşitlerimizi her geçen gün artırarak siz değerli müşterilerimizi mutlu etmeyi sürdürüyoruz.

Kolonya Neden Ferahlatır

Kolonyanın ferahlatıcı özelliği, cilde sürüldükten sonra içeriğinde bulunan alkolün hızlı bir biçimde buharlaşması ve alkol moleküllerinin etrafındaki ısının çekilmesiyle doğan serinlik hissinden dolayıdır. Yani anneniz içine biraz sıkıntı gelince "Bana biraz kolonya getirin" derken aslında psikolojik değil kimyasal bir sebeple bunu söylüyor. Türk kültüründe kolonya dendi mi akla limon kolonyası gelir fakat bölgesel farklılıklar ile birlikte şu anda çok sayıda kolonya çeşidi vardır.

Tamamının ortak özelliği ferahlatıcı olmasıdır. Kimimiz kolonyamızı buzdolabında saklar, kullandığımız zaman çok daha fazla ferahlamayı isteriz. Özellikle sıcak havalarda, buzdolabından çıkmış mis gibi kolonya ferahlığı da bir başkadır. İster limon, ister lavanta, ister çiçek kokuları olsun her kolonyanın kendine özgü, kolonyaların içlerinde bulunan notaların aromaterapik özelliklerinden kaynaklı etkileri vardır. Limon kolonyası keskin kokusu ile uyarıcı etki yaparken, lavanta kolonyası, lavantanın dinginleştirici özelliğini teninize taşır ve sizi sakinleştirir.

Kolonya Yararlı mıdır?

Tarihe baktığımızda ilk kolonya kullanımlarının tamamen sağlık alanında olduğunu görüyoruz. İnsanlar kolonyayı önce sağlıkta denemiş ve kullanmışlardır. Kolonyanın tedavi edici özelliğinden on yıllar boyunca faydalandıktan sonra ise 18. yüzyılda kolonya güzellik sektörünün parlayan yıldızı haline gelmiş. Aslında kolonya bir parfüm çeşidi olarak sınıflandırılır. Eau de cologne kategorisinde bulunan Türkçeye kolonya olarak çevrilmiş olan bu hafif parfümler, saf, sade ve duru bir güzellik peşinde olan kadınların da erkeklerin de vazgeçilmezleri arasında yer alırlar.

80 derece kolonya kullanımının virüslerin yayılımını durdurduğu ve günlük kullanım için faydalı bir antiseptik olduğunu uzmanlar söylüyor. Bu noktada kullandığınız kolonyanın 80 derece olması gerçekten önem taşıyor. Buradaki derece kolonya içindeki alkolün oranını belirler ve 80 derece kolonyanın antiseptik özelliğini sağlar.

Loris’in tüm kolonyaları 80 derece kalitede üretilir. Üretimde yüksek standartlı etil alkol kullanılır. Kolonyanın ucuz olması için bazı firmalar tarafından metil alkol kullanıldığı bilinmektedir. Metil alkolün insan sağlığına birçok zararlı etkisi vardır. Bu yüzden seçeceğiniz kolonya markasının üretim kalite standartlarına dikkat etmesini içtenlikle öneriyoruz.

Kolonya Konusunda Bilmeniz Gerekenler

  • Kolonya tek başına sizi hastalıklardan ve virüslerden korumaz. Temizlik kurallarına büyük önem vermeli, gerekli kurallara uymalı, ellerinizin temizliğini 20 saniye sabunlama kuralına uyduktan sonra gerek duyduğunuzda kolonya ile ekstra bir temizlik sağlamalısınız.
  • Sadece limon kolonyası 80 derece olur diye hatalı bir bilgi var. Aslında her çeşit kolonya 80 derece olabilir. Derece alkol oranıyla ilgili bir ibaredir.
  • Çok sık olarak ellerinize ve cildinize kolonya sürmeniz cildinizi kurutup alerjik reaksiyonları tetikleyebilir.
  • Kolonyanın içinde metil alkol bulunması tehlikelidir, mutlaka bildiğiniz ve güvendiğiniz markalardan etil alkol kullanarak üretilen kolonya markalarını tercih etmelisiniz.

Loris Kolonya Çeşitleri

Loris Parfüm, kolonya serisinde geleneksel kolonyaların yanı sıra, çok özel formül ve notalarla üretilmiş parfüm değerinde birçok kolonya bulunur.

Loris Buz Cam Şişe Kolonya

Ice Breeze adı üzerinde size buz gibi bir ferahlık hissi verecek çok özel bir kolonya çeşidimizdir. İçinde müge çiçeğinin romantik notaları, tonka fasulyesinin değerli kremsi etkisi vanilyanın yumuşak aromasını bulabilirsiniz. Ice Breeze, karanfilden aldığı keskin dokunuşları teninize taşır. 180 ml’lik ekonomik ambalajında ve serinlemek istediğiniz her an yanınızda…

Loris Oud Bergamot Cam Şişe Kolonya

180 ml’lik şık cam şişede, Oud&Bergamot... Bergamot, limon ve portakalın birlikte oluşturduğu eşsiz ferahlığı size taşıyarak, kolonya tercihlerinizi değiştirecek bir ürün. Lavandin ve ud ağacı notalarıyla zengin, paçuli, amber ve mask etkisiyle son derece derin ve özel.

Loris Limon Cam Şişe Kolonya

Klasik seçimleri olanlar için klasik bir kolonya: Loris Limon Kolonyası. Limondan gelen ferahlatıcı etkiye biraz portakal biraz da limon otu ekleyerek derinlik verdiğimiz bir ürün. Pudra şekeri ve çam ile zenginleşen koku piramidi, bir kolonyanın ötesini ortaya çıkarıyor.

Loris Gardenya Cam Şişe Kolonya

Loris cam şişe Gardenya kolonyasıyla fark yaratan bir kolonya deneyimi yaşayın. Taze yeşil yapraklar, limon, portakal ve bergamot notaları ile bir şişe ferahlık sunuyoruz size. Kokunun kalbindeki muhteşem gardenyanın güzelliğini ellerinize, evlerinize kadar getiriyoruz.

Loris Gül Cam Şişe Kolonya

Gül, bergamot, karanfil ve safran notalarından oluşan Aqua Cologne Velvet Rose&Oud, Bu özel karışım sandal ve ud ağacı ile erinlik kazanıyor. 80 derece alkol oranında, nefes cam şişelerinde ve şık ambalajında Aqua Cologne Velvet Rose&Oud size ferahlık ve tazelik getirecek.

Loris Zeytin Çiçeği Cam Şişe Kolonya

Zeytin çiçeğinin iç açıcı ve otantik notaları artık teninizde. Zeytin bahçelerinin tazelik hissi veren meyve, çiçek, bitki, vanilya aromaları ile benzersiz bir ferahlığın keyfini çıkarmaya hazır olun. Buram buram Ege kokan bu kolonyamız, aromatik kokusu ile sizi büyüleyecek. Bu hafif ve büyüleyici kolonyamızı mutlaka keşfedin.

Loris Lavanta Cam Şişe Kolonya

Lavantanın mis kokusu artık Loris 180 ml cam kolonyasında. Hoş ve kalıcı kokusu, rahatlatıcı ve dengeleyici özelliği ile lavanta kolonyasını yanınızdan ayıramayacaksınız. Nesiller boyu kullanılmış olan bu mucizevi bitki lavanta, aromatik kokusu ile günlük yaşantınıza konuk olacak

Loris Mandalina Cam Şişe Kolonya

Narenciye kokularından vazgeçemeyenler bazen limonu keskin buluyor ve mandalinayı tercih edebiliyorlar. Mandalina bahçelerinden dağılan, eşsiz bir tazelik sunan kolonyamızın kokusu rahatlatırken, ferahlatıcı etkisi ile size mandalina bahçelerindeymiş hissi veriyor.

Loris İncir Cam Şişe Kolonya

İncirin yazı hatırlatan aromatik ve çarpıcı kokusu Loris 180 ml Cam Kolonyası ile sizlerle. Bergamot, lavanta, sedir ağacı notalarının çarpıcı uyumu incirle birleşerek harikalar yaratıyor. Zengin ve çarpıcı notaların uyumu, kalıcı bir koku deneyimi sunarken size hissettirdiği duygularla bambaşka bir hayal aleminin içine taşır.

Loris Beyaz Musk Cam Şişe Kolonya

Loris cam şişe kolonyaları arasında kalitesiyle ışıldayan Beyaz Musk, müge çiçeklerinin romantizmini, karanfil, üzüm ve vanilya aromalarını ve tonka fasulyesinin kremsi dokunuşunu kolonya formunda size sunuyor. Elbette 80 derece ve tabii ki son derece kaliteli.