Parfümünüzün daha kalıcı olmasını sağlayacak 9 tüyo!

Parfümünüzün daha kalıcı olmasını sağlayacak 9 tüyo!

İkonik modacı Christian Dior’un şöyle bir sözü var: ‘Bir kadının ne giydiğini unuttuktan çok sonra, parfüm kokusu kalır." Hepimiz parfümümüzün tenimizin kokusu haline gelmesini ve kalıcı olmasını arzu ediyoruz. Haklıyız da… Yoksa parfüm kullanmanın ne anlamı var öyle değil mi? Elbette öyle ama her şeyi de parfümlerden beklememek gerek. Blogumuzda birçok kez yazdığımız ve anlattığımız gibi parfümün kalıcılığını etkileyen pek çok etken var. Yüksek esanslı bir parfüm kullanmaktan tutun da nasıl sakladığınıza kadar. Hafif notalı bir parfümü kışın kullanıp gün boyu kalıcı olmasını beklemek hata olur. Çok baharatlı ve yoğun kokan bir parfümü aşırı sıkmak kadar büyük bir hata hem de!

Haydi gelin parfümünüzün daha kalıcı olması için neler yapmalısınız bir kez daha anımyasalım.

1. Mevsime uygun bir parfüm seçin

Çok hafif kokular kışın uçup giderler çok yoğun kokular kalıcı olurla ama yaz için fazla gelebilirler. Tek parfümle ömür geçirenlerdenseniz de parfümünüzü daha az veya daha çok sıkarak bu sorunu hafifletebilirsiniz.

2. Parfümünüzü duştan sonra kullanın:

Parfümünüzü oluşturan moleküller nemli cilde tutunurlar ve daha kalıcı bir koku deneyimi oluştururlar. Daha önemlisi duş sırasında teninizdeki istenmeyen kokuların yok olmasını sağlasınız. Temiz ve nemli bir cilt kalıcı parfümün ilk adımıdır.

3.Parfümünüzle eşleşen bakım ürünleri kullanın

Duş jeliniz, nemlendiriciniz ya da cüçut spreyiniz parfümünüzle aynı notaları taşırsa doğal olarak parfümün performansı artar. Böyle bir seti nerede bulacağız diye mi sordunuz? Sizi Loris Parfüm bakım setleriyle tanıştıralım. Linke tıklayın, keşfedin!

4. Parfümünüzü vücudunuzun nabız noktalarına uygulayın

Bu noktalar daha çok ısınır, parfümün etkisinin ve kalıcılığının artmasına destek olurlar.

5. Parfüm sıkmadan önce nabız noktalarınıza kokusuz vazelin sürün

Bu basit tüyo parfümünüzün kalıcılığını artırmanıza büyük bir katkı sağlar. Piyasadaki parfümlü vazelinlerden değil, kokusuz bir vazelin kullanın ki koku karışıklığı olmasın.  

6. Parfüm sıktığınız noktaları ovalamayın

İnsanların iki bileklerine parfüm sıkıp sonra da sanki karıştırırmış gibi ovaladıklarını görmüşsünüzdür. Yanlış bir uygulama. Parfümünüzü sıkın ve bırakın koku molekülleri teninizle doğal olarak etkileşime girsin.

7. Parfümünüzü saç fırçanıza püskürtün ve saçlarınızı fırçalayın

Bu küçük tüyo gün boyu kokmanızda büyük fark oluşturabilir. Daha da iyisi, Loris Parfüm’ün özel saç parfümü koleksiyonuna göz atmanız. Kullandığınız parfümle eşleyen bir saç parfümü havanıza hava katar.

8. Parfümünüz giysilerinize de uygulayın

Cildinizde hızla uçan bir parfüm giysilerinizde daha uzun süre kalabilir. Eşarp, fular ya da gömlek yakanıza uygulayacağınız parfüm gün boyu güzel kokmanızı destekler.

9. Parfümünüzü doğru koşullarda saklayın

Birçok evde parfümlerin yeri banyo dolaplarıdır. Oysa banyolar evin en nemli yeridir ve nemli ortamda saklayarak parfümünüzün performansını düşürürsünüz. Hayır buzdolabı da değil, kuru, ışık almayan ve serin bir ortam, parfüm için ideal ortamdır.