Kasımda Aşk Başkadır

Aşkı kokudan ayrı düşünmek mümkün mü sizce? Peki acaba koku bir sevme nedeni mi yoksa sadece sevdiğiniz için mi O’nun kokusu size bir başka hissettiriyor? Uzmanlar bu sorunun yanıtını bulamamışlar ama kesin olan bir şey var ki, kokuların duygularla çok yakından bir ilişkisi var. Loris koku uzmanlarına en çok sorulan soruların başında afrodizyak etkili parfümlerin hangileri olduğu geliyor. Kasımda Aşk Başkadır yazımızda sizin için afrodizyak etkili notaları ve bu notaların yer aldığı kadın ve erkek parfümlerimizi listeledik.

Afrodit’ten gelen afrodizyak

Afrodizyak parfümler romantizm havasına girmenize veya duygularınızı artırmanıza yardımcı olabilecek özel notalara sahip bir parfümlerdir. 'Afrodizyak' kelimesi aslında Yunanca kökenlidir ve aşk, güzellik ve cinsellik tanrıçası Afrodit ile ilgilidir. Afrodizyak parfümler söz konusu olduğunda, belirli notaların duygularımızı canlandırdığı ve cinsel çekiciliğimizi artırdığı düşünülür.

Gelin birlikte afrodizyak etkisi olan notaları tanıyalım:

Yasemin

Yasemin hemen hemen herkes için aşkın notasıdır. Sarhoş edici ve büyüleyici yasemin notasının tatlı ve çok zarif bir aroması vardır. Bu zarif aromanın, romantik duyguları tetiklediği ve canlandırdığına inanılır. Yasemin kokusu sadece baharatlı ve hafif olmakla kalmaz, aynı zamanda bir koku bileşiminde harmanlandığı diğer notaları ustaca dengeler. Karşı konulmaz güzellik ve yoğun çekicilik sağladığı için kadın erkek herkes için çok etkili bir afrodizyak etkile sahiptir.

Yaseminin başrolde oynadığı kadın parfümlerimizi şöyle sıralayabiliriz:

1. Loris K-119 50 ml Frequence Parfüm
2. Loris K-079 50 ml Frequence Parfüm

Erkek parfümlerinde yasemin arıyorsanız şu seçeneklere şans verin.

1. Loris E-308 50 ml Frequence Parfüm
2. Loris E-162 50 ml Frequence Parfüm

Vanilya

Eğer aşktan ve afrodizyak kokulardan söz ediyorsak vanilyayı asla unutmamalıyız. Geçmişte vanilyanın erkek iktidarsızlığının tedavisinde kullanıldığı rivayet ediliyor. Vanilyayı parfümeri endüstrisinin en popüler notalarından biri haline getiren ise tatlı ve romantik aroması. Ayrıca vanilya, tatlı ve baştan çıkarıcı doğasıyla ruh halini iyileştiren notalardan biridir. Hafif ve rahatlatıcı aromasıyla hem kadınlar hem de erkekler için aranan afrodizyak etkiyi sağlayabilir.

Vanilya ile romantikleşen kadın parfümlerimiz:

1. Loris K-092 50 ml Frequence Parfüm
2. Loris K-222 50 ml Frequence Parfüm

Vanilyadan güç alan erkek parfümlerimiz

1. Loris E-223 50 ml Frequence Parfüm

2. Loris E-025 50 ml Frequence Parfüm

Misk (Musk)

Misk ya da diğer kullanımıyla musk notası, afrodizyak koku sıralamasının ilk beşine rahatlıkla girebilir. Sakın miskin erkeklere özel bir nota olduğunu sanmayın, dünyanın en baştan çıkarıcı kadın parfümlerinde misk izlerine rastlayabilirsiniz. Topraksı ve odunsu misk notası, büyüleyici ve karşı koyulmaz bir şekilde sıcacıktır. Aynı zamanda dünyanın en eski kokularından biri olan misk, tıpkı ipek ve baharat gibi çok uzaklardan gelip dünyayı fethetti ve parfüm endüstrisinin temel notalarından biri halini aldı.

Misk notası içeren kadın parfümlerimiz:

1. Loris K-037 50 ml Frequence Parfüm

2. Loris K-015 50 ml Frequence Parfüm

Misk notası içeren erkek parfümlerimiz:

1. Loris E-149 50 ml Frequence Parfüm
2. Loris E-020 50 ml Frequence Parfüm

Gül

Aşkın ve romantizmin çiçeği olan gül, elbette kokusu ile de aşkı anımsatıyor. Ezelden ebediyete kadar gül aşkın sembolüdür ve bu klasik nota aynı zamanda büyüleyici bir afrodizyaktır. Burada bilimsel bir bilgi paylaşmakta fayda var. Gül, indol adında bir koku molekülü içerik ve bu büyülü molekül çiçek akorlarını bir cazibe merkezi haline getirir. Araştırmalar, gül kokusunun hem kadınlar hem de erkekler için çok rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğunu da gösteriyor. Gül notalarını eşsiz bir afrodizyak haline getiren en önemli özellikleri bu rahatlama hissi olsa gerek!

Gül notalı kadın parfümlerimiz:

1. Loris K-206 50 ml Frequence Parfüm

2. Loris K-018 50 ml Frequence Parfüm

Gül notalı erkek parfümlerimiz

1. Loris E-117 50 ml Frequence Parfüm

2. Loris E-045 50 ml Frequence Parfüm

Sümbülteber

Ve karşınızda dünyanın en güçlü aşk notalarından biri olan sümbülteber. Koku uzmanları sümbülteberi şöyle tarif ediyorlar: Derin, karanlık, gizemli ve kesinlikle romantik! Sümbülteber öylesine cazip bulunmuş ki Viktorya döneminde genç kızların sümbülteber içeren kokular kullanması yasaklanmış. Modern parfümerinin en aranılan aynı zamanda en pahalı notalarından biri olan sümbülteber kullanan kişiyi bir cazibe merkezi haline getirebilir.

Sümbülteber etkisindeki kadın parfümlerimiz:

1. Loris K-048 50 ml Frequence Parfüm
2. Loris K-248 50 ml Frequence Parfüm

Sümbülteber içeren erkek parfümlerimiz:

1. Loris E-221 50 ml Frequence Parfüm
2. Loris E-001 50 ml Frequence Parfüm