10 Altın Kuralla Yaz İçin Parfüm Seçimi

Bazı insanlar parfümün yaşla ilgili olduğunu düşünür ve yaş aldıkça daha klasik kokuların kendisine yakışacağına inanır. Oysa parfüm tarz ve mevsimlerle çok daha fazla ilgilidir.
Yılın bütününde kullandığınız bir imza parfümünüz olsa da yaz için kendinize özgü bir koku seçebilirsiniz
Hazırsanız 10 altın kuralı keşfedelim mi?

  1. Hafifleyin ve hafifleme hissini yaşamınıza yayın

    Kesinlikle hafiflemelisiniz. Parfümünüzü seçmeden önce kışlıklarınızı ve size soğuk havaları anımsatan her şeyi ortadan kaldırın. Geçen sene kaldırdığınız yaz giysilerini çıkarın. Dolabınızı duru ve yalın kış kokusundan ayırmak sizi yazı doruklarında hissettiricek.

  2. Canlı renklere yer açın

    Parfüm seçimi çok geniş bir konudur. Sevdiğiniz rengin bile seçiminizde etkisi vardır. Siyahları, grileri tüm koyu renkleri bir kenara koyup yaşamanızda canlı renklere yer açın. Yaz, uçuk ve pastel renklerin mevsimidir demiştik, fakat siz rengarenk seviyorsanız parfümünüz de bu renkliliğe eşlik etmeli.

  3. Hafif esanslı parfüm çeşitlerine odaklanın

Yüksek esans oranlarına sahip kokularınızı yaz akşamlarında ve özel günlerde kullanmak için ayırın ve kendinize daha hafif esans oranlarına sahip bir parfüm seçin.

  1. Lezzetli kokulardan çiçeksi kokulara yolculuk yapın

Oryantal, şipre ve gurme parfümler bahar aylarına ve kış mevsimine mükemmel şekilde eşlik eder. Çiçek kokuları da öyle… Yaz aylarında ise daha ferahlatıcı ve taze kokulara hayatınızda yer verin. Kendinizi daha enerjik ve mutlu hissedebilirsiniz.

  1. Güneş ve denize yer açın

    Güneş ve deniz yaz mevsiminin en güçlü simgeleridir. Işıldamak istiyorsanız deniz notalarına, narenciye dokunuşlarına kendinizi ferahlatın. Yaz mevsiminde güneş bambaşka parlar siz de ona pırıltınızla eşlik edin.

  2. Yeniliklere açık olun!

    Klasik parfümleri, herkesin hayran olduğu veya moda olan kokuları bir kenara bırakın. Onlar arasından da sevdiğiniz bir parfüm çıkabilir, sizi siz gibi hissettiricek parfümler sizi bekliyor olabilir. Cesur olun!

  3. Parfüm almaya giderken kokusuz olun!

    Nötr bir cilde uygulayacağınız parfüm gerçek bir tanışma hissi verecektir. Banyodan çıkın, deodorant kullanın ama parfüm kullanmayın. Bugün yeni parfümünüzle tanışma olasılığınız var. Daha önce kullandığınız parfümün yoğun notaları, parfüm seçerken kafanızı karıştırabilir.

  4. Çok terlemeden ve yoğun kokulara maruz kalmadan parfüm seçin

Gün boyu yoğun kokuların olduğu bir ortamda iseniz veya gün boyu çok terlediyseniz test aşamasında notaların kokusunu tam anlamıyla alamayabilirsiniz.

  1. Parfüme eşlik edecek kişisel bakım ürünlerine göz atın

Loris Parfüm mağazalarında parfümünüzle aynı notaları taşıyan harika deodorant ve kişisel bakım seçenekleri var. Aynı kokunun farklı katmanları vücudunuzda olağanüstü hoş bir etki yaratabilir. Denemeye değer!

  1. Acele etmeyin, kokuları hissedin!

    Mağazaya girip acele birkaç parfüm denemeyin. Parfümler ilk kullanıldıklarında üst notalarını zaman geçtikçe kalp notalarını, sonrasında da temel notalarını hissettirirler. Parfümü deneyin, hissedin. Üst üste onlarca koku denemek istiyorsanız teninizde denemeyin, test çubuklarını kullanın.